Viccesen kreatív és teljesen interaktív!

MENÜ

MI AZ A MANÓJÓGA?

 

A MANÓJÓGA egy új mozgásforma gyermekeknek, amely az állatok, a növények, a formák, a tárgyak mozgását utánozva fejleszti a gyermek összes kondicionális és koordinációs képességét. Segít megismertetni a gyermek saját testének működését, önbizalmát növelni és egészségét megőrizni.

 konyvszereploi.jpg

 

A gyermekek (2-10 éves korig) életkori sajátosságait figyelembe véve a mozgásforma olyan elemeket használ, amellyel segíthetünk a gyermek értelmi-, érzelmi- és testi jellegét egyformán fejleszteni.

Szokták mondani, hogy „a gyermek olyan, mint egy szivacs”. A kicsik figyelme viszonylag rövid ideig tart, de az információkat folyamatosan szívják magukba. Lehet, hogy mi többet tanulhatnánk a kicsiktől?

 ”A gyermek életének első éveiben óriás léptekkel fejlődik: érzékeivel felfedezi a környező világot, és amint képes a helyzetváltoztatásra, aktívan részt vesz az életben, hozzátartozói hatnak rá, miközben intenzív érzelmi kapcsolatokat teremt velük. Hála a játéknak – amely az örömök és tapasztalatok kimeríthetetlen forrása–a kicsi ráeszmél az életre, és elkezdi felépíteni önmagát. Mindegy, hogy ülve, négykézláb vagy hátrafelé, a kicsi izeg-mozog minden irányba. A gyermek átél egy nagyon különös felfedezést és ez a szándékos önálló mozgás.”- mondta Larousse.

  

A MOZGÁSFORMA áldásos hatásai:

  • Légúti krónikus betegségek, asztma, allergia megelőzése és gyógyítása.
  • Testtartásjavító, lúdtalpak megelőzése és korrigálása.
  • Testsúly normalizálás, súlyfölösleg
  • Segítségével fejleszthető az értő olvasás, az írás és a számolás.
  • Fejleszti a gyermek memóriáját, gondolkodását és az összes fizikai- képességét és készségét.
  • Fejlődik a kommunikációs készségük és gazdagodik ismeretük.
  • Megismeri a gyermek a saját testét és annak működését.
  • Nagyfokú önbizalomra tanít, feszültség- és stressz-oldó hatású.
  • Észrevétlenül beépül újra a gyermek életébe a mozgás fontossága és játék közben spontán alkalmazza a      képességfejlesztő- és egészségmegőrző hatású gyakorlatokat.

 

A MANÓJÓGA mozgásforma kiválóan alkalmas az óvodás kortól a kisiskolás korúakig, hogy mind a szellemi, és mind a testi képességeiket, az életkori sajátosságait figyelembe véve, fejlesszük. A MANÓJÓGA gyakorlatai biztosítják a pezsdítő mozgást, a nyugtató lazítást, a testtartáskorrigálást, az egészségmegőrzést és végül, de nem utolsó sorban, képes bizonyos betegségek enyhítésére és gyógyítására is.  

   

A mozgás nagyhatalom az értelmi képességek fejlesztésében. A gyermek igen kíváncsi a környező világra. Látni, hallani, érezni, megfogni akarja mindazt, ami elé tárul. Igazán megérezni akkor tudja, ha a saját tapasztalatai, élményei sokrétűek, hosszas és többféle megközelítésűek, azaz gyakorolhatók, kipróbálhatók.

A gyermek észlelése gyakran felületes, az apró eltérések nem mindig fontosak számára. Olyan szituációkat kell létrehoznunk, ahol a részletek megtapasztalása is fontossá válik. A 2-10 éves korban mozgással hozhatók működésbe az érzékleteket feldolgozó agyi központok. Tehát ebben a korban a leghatékonyabb tanulási forma a mozgás! Minden egyéb tevékenységgel igyekezhetünk kiegészíteni ezt, de pótolni nem tudjuk.

 

 

Asztali nézet